Obsługiwane przez usługę Blogger.
RSS

Zupa z kiszonych ogórków :)

Zupa z kiszonych ogórków

1.Składniki:

  • wywar z włoszczyzny i kości
  • słoiczek ogórków kiszonych
  • duża łyżka smalcu
  • sok z ogórków
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • liście laurowe
  • duży ząbek czosnku
  • szklanka śmietany
  • łyżka mąki
  • posiekany koperek
  • jajka ugotowane na twardo
  • kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę

2. Wykonanie:

  • Gotujemy wywar, przyprawiamy go i trzymamy pod przykryciem na małym ogniu.
  • Ogórki trzemy na tarce jarzynowej o duzych oczkach,odsaczamy na sicie a sok wlewamy do wywaru.
  • Odsączone ogórki smażymy na rozgrzanym salcu kilka minut, często mieszając, opruszamy mąką i zasmażamy razem 3-5 minut.
  • Następnie dodajemy je do wywaru. Dokładamy pokrojone ziemniaki i zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy przez 2 minuty.
  • Po zestawieniu z ognia dodajemy śmietanę,koperek i jajka ugotowane na twardo, pokrojone.
  • Doprawiamy do smaku :)
 Życzę smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz