Fasolka po bretońsku:
1. Składniki:
- 0,5 kg fasolki typu Jaś
- 30 dag kiełbasy wędzonej
- przecier pomidorowy
- łyżka mąki
- 1 duża cebula
- 2 łyżki majeranku suszonego
- mielona papryka
- sól
- pieprz
- Fasolę namoczyć na noc.
- Gotujemy ja w dużej ilości lekko osolonej wody
- W tym czasie kroimy kiełbasę i cebulę-podsmażamy razem.
- Kiedy fasolka będzie miękka dodajemy kiełbasę z cebulą i przecier pomidorowy.
- Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i papryką.
- W kubeczku należy rozrobić mąkę z wodą, dodać powoli do potrawy by nieco ją zagęścić. Doprowadzić do wrzenia :)
6 komentarze:
oj dawno nie jadłam a ta wygląda bardzo smakowicie:)
Obserwujemy ? :)
http://centrumdarmowek.blogspot.com/
A ja z chęcią zawsze zjem fasolke Agi bo pyszną robi :)
Chyba czytasz mi w myślach bo od kilku dni za mną chodzi właśnie fasolka po bretońsku :)
Tez wczoraj robilam, pychotka!:)
I to jaka pychotka :)
Prześlij komentarz