1. Składniki:
-250g mąki
-2 jajka
-2 żółtka
-60g cukru pudru
-60g zmielonych migdałów bez skórki
-1 łyżka spirytusu
-szczypta soli
-tłuszcz do smażenia
-cukier puder do posypania
2.Wykonanie:
-Jajka, cukier, żółtka i migdały rozetrzeć ze spirytusem na jednolitą masę. Dodać mąkę i szczyptę soli. Wyrobić gładkie ciasto.
-Ciasto rozwałkować, pokroić i uformować tak jak faworki.
- Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka sztuk. Wyciagać i osaczać na ręczniku papierowym.
- Posypywać cukrem pudrem. ( do cukru pudru można dodac cukier waniliowy i wymieszac, bedzie leprzy smak:) )
Życzę smacznego :)
1 komentarze:
mmmmmmmmmmmniam :)
Prześlij komentarz