Kotlety po kijowsku-De Volaille
1.Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 jajko
- 100g bułki tartej
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- 2 ogórki kiszone
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
2.Wykonanie:
- Filety oczyścić z błon i chrząstek, opłukać je, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem.
- Kotlety osolić i opruszyć pieprzem. na kazdym z nich ułożyć 2 plasterki szynki, ser i ogórki pokrojone w plasterki.
- Zawijać je jak roladki po czym panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
- Podawać z dowolnymi dodatkami:) U mnie mizeria i ziemniaczki :)
Życzę smacznego :)
2 komentarze:
Ja jak robię de volaille to do środka daję pieczarki i ser żółty;)
De volaille wygląda super, całe danie jest bardzo apetyczne. Gratulacje.
Prześlij komentarz