Obsługiwane przez usługę Blogger.
RSS

Przepis na fasolkę po bretońsku :)


Fasolka po bretońsku:

1. Składniki:

  • 0,5 kg fasolki typu Jaś
  • 30 dag kiełbasy wędzonej
  • przecier pomidorowy
  • łyżka mąki
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki majeranku suszonego
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz
 
2. Wykonanie:

  • Fasolę namoczyć na noc.
  • Gotujemy ja w dużej ilości lekko osolonej wody
  • W tym czasie kroimy kiełbasę i cebulę-podsmażamy razem.
  • Kiedy fasolka będzie miękka dodajemy kiełbasę z cebulą i przecier pomidorowy.
  • Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i papryką.
  • W kubeczku należy rozrobić mąkę z wodą, dodać powoli do potrawy by nieco ją zagęścić. Doprowadzić do wrzenia :)
 
 Życzę smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 komentarze:

Monika Gajek pisze...

oj dawno nie jadłam a ta wygląda bardzo smakowicie:)

Tymin eK pisze...

Obserwujemy ? :)
http://centrumdarmowek.blogspot.com/

agata kida pisze...

:)

artur wakula pisze...

A ja z chęcią zawsze zjem fasolke Agi bo pyszną robi :)

Kolizje smakow pisze...

Chyba czytasz mi w myślach bo od kilku dni za mną chodzi właśnie fasolka po bretońsku :)

bo gotowac kazdy moze pisze...

Tez wczoraj robilam, pychotka!:)

agata kida pisze...

I to jaka pychotka :)

Prześlij komentarz