Obsługiwane przez usługę Blogger.
RSS

Kotlety po kijowsku-De Volaille

Kotlety po kijowsku-De Volaille
 
1.Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • 100g bułki tartej
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry szynki
  • 2 ogórki kiszone
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia


2.Wykonanie:

  • Filety oczyścić z błon i chrząstek, opłukać je, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem.
  • Kotlety osolić i opruszyć pieprzem. na kazdym z nich ułożyć 2 plasterki szynki, ser i ogórki pokrojone w plasterki.
  • Zawijać je jak roladki po czym panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • Podawać z dowolnymi dodatkami:) U mnie mizeria i ziemniaczki :) 



Życzę smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 komentarze:

dresiara1 pisze...

Ja jak robię de volaille to do środka daję pieczarki i ser żółty;)

noclegi Gdynia pisze...

De volaille wygląda super, całe danie jest bardzo apetyczne. Gratulacje.

Prześlij komentarz